maanantai 18. joulukuuta 2017

Elma 3kk

Meidän pieni pampula täytti viime perjantaina 3 kuukautta. Torstaina hänellä oli 3kk neuvola, jossa hän sai ensinmäiset rokotteensa. Kylläpä häntä harmittikin ne ja itkeä tihrusteli. Äitikin meinas itkeä parkaista, mutta hienosti selvittiin molemmat!
Paino 5545g Pituus 59,6cm Pipo 41,7cm

Elman kasvukäyrät hienosti ja tasaisesti etenevät. Maito hyvin maistuu. Kiinteitä voi alkaa testailemaan kuukauden päästä. Hyvin kontaktia ottava neiti, hymyilee ja nauraa. Rokotteet sai!

Elma on hyvin jäntevä tapaus. Hienosti kannattelee itse päätään, vaikka mahalla oleminen lattialla ei mieluisinta puuhaa olekkaan. Hän tarttuu kädellään leluihin. Usein tuttia syödessä ottaa itse tutin pois suusta ja heiluttelee sitä. Hän nauraa, hymyilee ja juttelee. Siskon kanssa juttelu ja hänen leikkejään seuraaminen on parasta. Hienosti osaa myös seurata katseellaan äänen suuntaan.
Lempipaikka on ehdottomasti viltin päällä lattialla! Sitterissä hän viihtyy myös, mutta mikään ei voita lattiaa. Ei edes äidin syli, ainakaan toisinaan. Jalat viuhtoo kauheaa vauhtia niin lattialla makoillessa, kuin kylvyssäkin. Iltaisin hiukan meinaa kiukku ottaa vallan ja epäilen sen johtuvan ilmavaivoista.


Edelleen nukutaan perhepedissä. Kaikki ollaan samassa sängyssä ja ihme kyllä, ei ole tila loppunut vielä kesken! Päivisin unet jää toisinaan aika vähille ja joskus tuntuu, että Elma nukkuisi kokoajan. Yö menee yhdellä syötöllä tällähetkellä. Imetys on jäänyt vähemmälle ja pääosin hän syö korviketta. Oon alkanu huomaamaan maidon vähenevän pikkuhiljaa, mutta öisin sitä tuntuu riittävän kuitenkin. Hormoonit alkaa heittelemään joka näkyy "pienenä" hermoiluna, joten oon alkanu miettimään imetyksen lopettamista kokonaan. Kovasti haluaisin jatkaa, mutta se vaatii myös pienen vauvan kärsivällisyyttä jota ei kauheasti ole tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti! :)