maanantai 18. joulukuuta 2017

Joulu

Enää 5 päivää Jouluun. On jopa omalla tavallaan aika ahdistavaa ajatella, että vuosi on taas mennyt niin hurjaa vauhtia eteenpäin. Enää kaksi viikkoa ja vuosi vaihtuu taas.

Joulu on vuoden stressaavin aihe monille, mutta niin myös minulle. Olen stressaaja luonteeltani, enkä nauti tästä ajasta yhtään. Tänä Jouluna olen päässyt ehkä hieman "helpommalla", kun suunniteltiin (tai no minä suunnittelin) kaikki lahjat jo etukäteen. Tiedettiin mitä ostetaan ja kenelle. Kuten joka vuosi, myös tänä vuonna lupasin ostavani lahjat ajoissa. Lienee sanomattakin selvää, että niin ei kuitenkaan käynyt. Käytiin nimittäin vasta eilen ostamassa kaikki lahjat (..okei, kaksi puuttuu vielä..). Toisaalta ei harmittanut yhtään, vaikka jäikin näin viimetinkaan, sillä osassa kaupoista oli jo Joulu alet menossa.


Tänä vuonna haluttiin päästä myös halvemmalla. Teimme niin, että aikuisille annetaan jotain itse tehtyjä lahjoja ja lapsille ostetaan jotain pientä ja halpaa. Tämä onnistui hyvin. Itse tehdyt lahjat tein äitini avustuksella, josta olikin suuren suuri apu. Kahden lapsen kanssa ei olisi yksin tullut yhtään mitään.
 Tänä vuonna ei keretty ottamaan joulukortti kuvia, sillä Emmi oli miltei viikon kuumeessa, eikä oltais keretty teettämään kortteja ennen Joulua. Säästettiin myös tässä ja tehtiin ne itse. Pinterest on ollut kovassa käytössä.



Tämän Joulun me vietämme kotona oman perheen kesken. Päädyttiin tähän ratkaisuun siksi, koska halutaan rauhallinen ja kiireetön aatto. Mummulat ja ukkilat kerkeää kyllä koluamaan läpi pyhinä. Halutaan hiukan jo alotella omia jouluperinteitä ja opettaa niitä myös meidän lapsillemme. Uskallan jopa väittää, että odotan jo sunnuntain saapuvan. Ehkä minussa vielä asuu se pieni Pinja, joka odotti aatto aamun tuloa ja niitä kaikki herkkuja mitä on tarjolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti! :)