perjantai 15. heinäkuuta 2016

"Lomalla" ukkilassa.

Mentiin maanantaina Emmin kanssa Kiuruvedelle ukin luo yökyläilemään. Aattelin antaa isimiehelle vähän omaa aikaa ja rauhaa, kun itse olen käynyt töissä ja hän on ollut kotona lapsen kanssa. Ei hän sitä vailla kyllä ollut, mutta ei hän siitä ideasta kieltäytynytkään. Tekee Emmillekin hyvää käydä välillä muuallakin, kun yleensä ollaan aina vaan kotona. 


Mä tykkään todella paljon olla täällä, varsinkin nyt kun siskokin on täällä. Oon huomannu, että myös Emmi viihtyy täällä todella hyvin. On paljon uusia leluja jotka ei ihan heti ole kesken loppumassa, paikkoja ja kirjoja. Aamut meni siinä, kun neiti heräsi 6-7 aikoihin ja touhus itsenäisesti omiaan, niinkuin aina. Ei hän paljoa seuraa tarvitse, kun naureskelee touhutessaan omiaan. Välillä tarkistettiin äidin olevan edelleen olohuoneessa juomassa aamukahvia ja kuuntelemassa Suomipopin Aamulypsyä.

 Emmi vierastaa tosi paljon uusia paikkoja, mutta ukkilaa hän ei ole vierastanut varmaan koskaan. En ainakaan muista, että ois. Täällä hän nukkuu yöt hyvin, eikä päiväunien nukkumisissakaan ongelmia ole. Tälläkertaa Emmi nukkui jopa paremmin ukkilassa, kuin kotona, joka onkin aika hassu juttu! Kotona hän heräsi yöllä monen monta kertaa, mutta täällä vain kerran. Epäilisin sen johtuneen siitä, kun ukkilassa ei ollut niin kuuma kuin täällä meillä. Siellä myös päivät oli niin touhun täyteisiä ja syötiin mahat pullolleen ruokaa, että ois jo kumma jos ei uni ois maittanut! 



Aamuisin ennen kuin ukki lähti töihin, hän otti Emmin olkkariin hetkeksi leikkimään. Sen pienen, mutta merkittävän hetken äiti sai torkahtaa hetkeksi. Oon myös saanut tehtyä omiakin juttujani, kun ukki höpöttelee ja on Emmin kanssa. Eilis aamuna sain nukkua piiiitkästä aikaa pitkään aamulla, kun ukki otti Emmin touhuamaan olohuoneeseen, kun teki samalla töitä. Kiltisti oli kuulema ollut. Leikki itsenäisesti leluilla ja puhua pulpatti ukille. Ette tiedäkkään, kuinka ihanaa oli nukkua pitkään, kun ei tarvinnutkaan nousta silloin kun Emmi nousi. Tosin vaihdoin hälle päivävaatteet ja vaipan ennenkuin jatkoi unia, mutta silti. Eilis aamuinen merkkaa mulle niin paljon, että en osaa ees sanoiks pukee kuinka paljon. Harvinaista herkkua.

Eilen pyöräiltiin siskon kanssa (hän on myös Emmin kummi) Kiuruveden suuren suurelle torille ihmettelään väenpaljoutta ja kiertelemään kojuja. Yhdet ihanat pöksyt sieltä bongasin, mutta ne jää nyt tälläkertaa haaveeks. Käytiin ostamassa Emmille smoothieita ja meille jäätelö,t ja mentiin läheiseen leikkipuistoon kiikkumaan. Voi sitä riemun määrää, kun tyttö pääsi pitkästä aikaa kiikkumaan. Hymy korvilla istua tökötti ja naureskeli.



Ukkilassa myös ruoat tuntui maistuvan paremmin kuin kotona. Maisteltiin myös uusia marjoja Emmin kanssa; mansikoita, punaviinimarjoja, mustaviiinimarjoja (?), lakkoja ja tyrnimarja. Tein myös Emmille mehujäätä sosepiltistä, kun oli niin lämpimiä päiviä ja tyttösellä puskee poskihammasta esiin. Laitoin muottiin noin puolet pilttiä ja laimensin sen vedellä. Hyvin näytti maistuvan.


Ukkilassa on kyllä tosi ihanaa ja rentoa olla. Nytkin kun oltiin, en jaksanut paljoa stressailla ruoka asioista, enkä kyllä paljon muustakaan. Emmin ruokailu rytmikin oli hiukan lomalla, nimittäin tuli vähän syötyä milloin sattui. En kyllä pidä sitä yhtään huonona juttuna, koska kyllähän niistäkin saa poiketa ja antaa "ylimäärästä" napostelua välillä. Ei se niin justiinsa oo! Päivät meni ukkilassa luvattoman nopeasti, eikä siellä paljoa kelloa kerennyt katsella. Nyt sitä huomaa, kuinka sitä kotona on vähän liikaakin kellon orjana ja rytmien stressaajana. Tästä onkin hyvä ottaa tavoitetta kehiin ja höllätä vähän.


Tänään saavuttiin vihdoin ja viimein kotiin. Oli tarkoitus jo eilen tulla, mutta jäätiinkin vielä yöksi Emmin päiväunien takia. Olihan tuo jo ikävä omaa kotia ja Rikua. Ehdottomasti mennään toistekkin ukkilaan yökyläilemään, kun nytkin meni niin hyvin. Nyt täytyy ottaa pakastimesta vähän lakritsijäätelöä ja tulla sohvalle katsomaan Greyn Anatomiaa. Voi kuinka olenkin odottanut tätä hetkeä!! Huomenna luvassa mukava päivä, josta tulen ehkä kertomaan sitten illemmalla.
Ihanaa viikonloppua kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti! :)