torstai 7. heinäkuuta 2016

Meidän perhe

Meidän perhe koostuu kolmesta henkilöstä, joilla on omat "roolinsa". Äiti stressaa turhasta, komentaa ja on osittain jopa liian tarkka. Isä taas on lungisti ottava laiskamato, joka käynnistää päivänsä hitaasti juomalla kahvinsa tietokoneen ja iltalehden kera. Lapsi on hauskuuttaja ja leikkijä. Meidän perheessä on myös jokaisella omat tehtävänsä. Minä perheen äitinä teen ruoat, siivoan, syötän, juotan, herään yösyönneille, herään aamulla kun lapsi herää, komentaa iskää siivoamaan yms. Isä järjestelee tavaroita kun niin käsketään (yleensä :D), imuroi ja kuskaa meitä paikasta toiseen. Lapsi tekee omia juttujaan, eli leikkii, välillä känisee, sotkee sitä mukaa kun äiti siivoaa ja pitää huolen siitä, että asunto ei ole hiljainen.


Meillä on tietyt rutiinit joiden mukaan me toimitaan. Kun Emmi herää aamulla, nousen hänen kanssaan aamukahvin keittoon ja vaatteiden/vaipan vaihtoon. Monesti isä jatkaa uniaan. Jos isäkin herää, niin luonnollisesti hän tekee jommankumman nuista. Syönneissä yleensä minä olen valvomassa/syöttämässä, kun taas puolestaan isä käy putsaamassa lapsosen ruoasta ja minä jään siivoamaan keittiössä tapahtuneen kaaoksen sormiruokailun jälkeen. Ja koska minä syötän/valvon syönnit, niin vuorostaan isimies hoitaa nukutukset. Mukaan lukien myös yöunille nukuttamiset. Tosin yleensä molemmat rampataan vähä väliä nostamassa Emmille tutti ja uninorsu lattialta takaisin sänkyyn. Molemmat vaihtaa kakkavaipat ja näistä yleensä "vuorotellaan". Meillä kumpikin tekee jotain, eikä niin, että toinen tekee kaiken. Huonot ja väsyneet päivät on asia erikseen, sillä jos ei jaksa siivota ja puunata paikkoja tiptop kuntoon, niin se jätetään toiselle päivälle.


Meidän perheessä on tietyt säännöt joiden mukaan eletään. Jos muksulla on huonopäivä, joka on täynnä kiukkuamista, itkua, huutoa, lisää itkua ja syliä, niin sitten sovelletaan päivän askareita. Jos tuntuu, ettei kaupassa käynnistä tule yhtikäs mitään pienen kiukkupyllyn takia, niin silloin isä lähtee kauppaan ostoslistan kera. Jos kiukkupylly ei ala syömään ruokaansa minun syöttäessä, niin silloin koitetaan söisikö hän paremmin jos isi tulee syöttämään. Jos toinen on väsynyt ja haluaa nukkua puoltuntia päivällä, niin se onnistuu kyllä. Yleensä kaikki asiat on sovittavissa.


Meillä molemmat vanhemmat on yhtä tärkeitä ja rakkaita. Molemmat kieltää Emmiä ja auttaa toisiaan. Yritetään antaa toisillemme aikaa tehdä omia juttuja ja viettää aikaa kaksistaan Emmin ollessa unilla. Sateisina päivinä koitetaan keksiä jotain kivaa tekemistä yhdessä. Tietenkään ei riidoilta ja sanaharkoilta aina vältytä, mutta ne koitetaan sopia pikimiten. Molemmat rakastaa pientä tirpanaa sydämensä pohjasta ja toisiaan. Molemmat tehdään kaikkemme, jotta perhe pysyy ehjänä loppuun saakka.
Meidän perhe on täydellinen juuri tämmöisenään kuin on♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti! :)