perjantai 29. heinäkuuta 2016

Viimeiset lomapäivät

Viimeisiä "loma" päiviä viedään ja maanantaina alkaa työt. Innolla lähden töihin hoitamaan mummuja ja ukkeja, eikä työkaveritkaan mistään huonoimmasta päästä ole. Silti niin haikeaa ja oikeastaan aika ahdistavaa ajatella, että puolet kuusta olen töissä käyvä äiti enkä kotiäiti. Vielä ahdistavampaa ajatella, että kesä on pikkuhiljaa lopuillaan ja kohta alkaa olemaan syksy ovella. Miks nää Suomen kesät on näin lyhyviä?


Lähdettiin alkuviikosta minilomalle mökille. Yövyttiin siellä yksi yö mummun ja ukin riesana. Ihana oli käydä koko perheen voimin jossain, kun yleensä kotihiiri jää viettämään omaa-aikaansa kotiin. Päivät meni ulkona ollessa ja Emmikin tuntui viihtyvän mökillä todella hyvin. Mukavaa vaihtelua, että kerrankin säät suosi meitä kun mökille eksyttiin. Yleensä alkaa vettä satamaan kaatamalla kun edes ajattelee mökille menoa.



Mummukka oli ostanut mökille uima-altaan, jossa tätitettävät tykkäsi polskia. Käytiin Emmin kanssa ennen kotiin lähtöä kahlaamassa altaassa, mutta oli niin kylmää vettä, ettei siinä uida uskaltanut. Riku oli nössö, eikä uskaltanu edes koskea veteen. Sen vartin verran pidin muuten ensmäisen ja viimeisen kerran tänä kesänä bikineitä. Ei vaan tee mieli ulkoiluttaa tätä kroppaa muiden nähden. Otettiin kuitenkin aurinkoa, höpöteltiin siskojen ja porukoiden kanssa. Syötiin hyvin ja saunottiin vielä paremmin. Yö meni yllättävän hyvin, vaikka nukuttiin vintillä, jossa Emmi ei olekkaan ennen käynyt. Mahtoi olla vaan niin väsynyt, ettei jaksanut paljoa kitistä yöllä kun koko päivän temmelti ulkona. 




Kotiin tulomatkalla käytiin ukkilassa tätitettävän 7-vuotis synttäreillä. Sielläkään ei kauaa kehdattu olla, kun Emmillä alkoi väsy painaa ja kiukkua pukata. Tajuttoman nopeaa vauhtia menee aika, kun vastahan tätitettävätkin oli ihan pieniä kirppusia. 


Tuntui reissu jättävän hiukan univelkaa meidän kirpulle, kun eilen unta riitti 3h päiväunien jälkeenkin. Eilen illalla tyttö nukahti samantien sänkyynsä ja nukkui koko yön ilman heräämisiä. Ihana, että välillä on näinkin päin! Emmi oppi myös kiipeämään sohvalle tuossa jokusia päiviä sitten ja seuraavana päivänä oppi pylly eellä -alas tulon. Nyt kun ollaan opittu sohvalle kiipeäminen, niin muualle kiipeäminen ei tuota ongelmia. Oonkin miettinyt, että pitäiskö hälle ostaa kiipeilypuu, kun on tuommoinen apina.


Emmin syntymäpäivät lähestyy ja niiden juhlimispäivä on lyöty lukkoon. Kutsut on lähetetty tyylikkäästi tekstiviestein ja 1-vuotis kuvien kuvaaja on löydetty. Sen suuremmin ei ollakkaan suunniteltu. Mekko on vielä hakusessa ja samoin myös tarjottavat, mutta eiköhän tässä kerkeä suunnittelemaan. Inssipäivä on lyöty myös lukkoon ja mä niin toivon, että se kortti on taskussa enskuun lopussa. Pitäkäämme peukkuja. Postailla koitan töiden ohella, mutta tiiättekö mitä? Se on yllättävän "raskasta" avata kone ja miettiä aihetta mistä kirjottaa jos on näinki laiska kuin minä. Tästä tuli pitkä ja kuvarikas postaus, mutta ei se haittaa. 
Aurinkoista viikonloppua kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti! :)