keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Emmin 5kk neuvola

Tänään oli Emmin 5kk neuvola. Tälläkertaa meenattiin myös myöhästyä, mutta ihme oli tapahtunut ja melkeen koko terveyskeskuksen parkkipaikka oli tyhjä. Yleensä kun tyhjää parkkia saa metsästää hikihatussa. 
Tyttönen on kasvanu todella hyvin. Painoa hällä on 6080g ja pituutta 62,5cm. Tälläkin kertaa Emmi höpötteli ja naureskeli neuvolatädille. Hoitopöydällä alasti ollessaan ja mittauksien aikana Emmi kiljahteli iloisesti, eikä itkeny niinkuin muina kertoina on tehny. Rokotteet otti hyvin vastaan, eikä itkeny niin paljoo kuin ekalla kertaa. Iso tyttö jo. Itse en pystyny kahtomaan pistämis tilannetta, vaan käänsin suosiolla katseen muualle. Onneks Riku oli mukana pitämässä häntä sylissä. Ei multa todellakaan onnistus. 
Kortissa lukee näin: Emmi johdonmukaisesti edelleen kasvaa. Hedelmäsoseet hyvin maistumaan alkaneet. 5kk rokotteet tyttö sai. Iloinen ja nauravainen tyttö neuvolassa. Kiljahduksia ja pyörintää vinhaan tulee!

Mitä itse oon huomannut kehityksessä on, että Emmi tykkää todella paljon seurata kaikkea esim. ruokapöydässä sitterissä istuessaan seurailee mitä isi tekee. Tavaroita hän vaihtelee kädestä toiseen ja yleensä meneekin suoraan suuhun. Tyttö tykkää leikkiä tutillaan niin, että tutti menee oikein ja väärinpäin suuhun, hän repäsee sen pois, heiluttelee ja katselee mikä se on ja uudelleen suuhun. Tuttia ollaan opittu muutenkin imeskelemään, esim. turvakaukalossa autossa ollessaan tutti on oltava suussa. Hampaita tällähetkellä suusta löytyy 2kpl. Emmi pyrkii ylös istumaan ja mielellään sitterissä aina istuma asennossa oleskelee. Kaikki "kukkuu"/"missä Emmi" leikit on parhaita ja niille aina nauraa hörötellään ääneen. Ketterästi pyörähtää masulleen ja joskus vahingossa pyörähtää takaisin selälleen. Eikä pidä unohtaa jokeltelua, kiljuntaa ja murisemista. Hän on oikea energia pakkaus. Näitä varmasti löytyy enemmänkin, mutta tuossa päälimmäiset mitkä muistan.
Nyt jos saisin muksun päikkäreille, niin oispa hyvä.

  


2 kommenttia:

  1. Ihania postauksia sulla aina :) Toivepostauksia ei oo taittu ehotella nyt niin miten ois postaus tulevaisuuden suunnitelmista/haaveista? :) Esim. onko haaveina toinen lapsi jossain vaiheessa, häät tai onko haaveina omakotitalo maaseudulla vai sitten muutto isoon kaupunkiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tykkäät! :) Oi ihana idea, toteutukseen tulee siis :)

      Poista

Kommentoithan asiallisesti! :)