perjantai 29. tammikuuta 2016

Toivepostaus: Meidän (toissa eilinen) päivä




Aamulla heräsin 9 aikoihin siihen tunteeseen, että joku tuijottaa ja höpöttelee vieressä. Silmät avatessa tämä pikku höpöttelijä hymyili leveästi ja niinkuin joka aamu, iloitsi ja riemuitsi siitä kun äiti heräsi. Selailin siinä nopeasti instagramit ja facebookit, jonka jälkeen laitoin Emmille viihdykkeeks tuutulaulun soimaan ja kävin itse aamupissillä ja kahvin keitossa. Sen jälkeen menin takaisin makkariin, avasin verhot ja petasin sängyt. Emmi sai vielä jumppailla ja heräillä meidän sängyssä sen aikaa, kun etsin hänelle päivävaatteet ja otin uuden vaipan. Nykyään meillä ei ole hoitotasoa, sillä se huojui ja oli niin pieni Emmille, että oli liian riskialtista siinä vaipat vaihtaa. Tyttö kun pyörii ja hyörii kuin heinämies, niin ei uskalla oikein mihinkään yksin jättää. Vielä tuosta kellonajasta pakko kertoa, että se vaihtelee vähäväliä. Yleensä herätään tuolloin 9 pintaan, mutta joinakin aamuina nukutaan lähemmäksi kymmentä ja jopa yli.


Sitten vaihettiin vaippa ja vaatteet. Niiden jälkeen siirryttiin olkkariin, jossa sitten Emmi pääs sitteriin istumaan siks aikaa, että minä hain kahvia. Emmi höpötteli ja leikki sitterissä, minä heräilin pikkuhiljaa kahvikuppi kädessä ja kuuntelin radio suomipoppia. Ihanan rauhallinen aamu, kun Emmikin viihtyy hyvin sitterissä.


Kuka nyt koko päivän jaksais istua sitterissä, kun siinä ei kunnolla pysty liikkumaan ja niin minä sitten nostin Emmin sohvalle viereeni leikkimään. Edelleen siinä samalla hörpin kahvia, selailin facebookkia, vilkuilin emmentaalin uusintoja ja leikin Emmin kanssa. Emmi vaati päästä aamutissille, jonka jälkeen vielä hieman leikittiin. Ootan toisaalta innolla sitä aikaa, kun Emmi oikeesti tajuaa leikkimisestä. Sitten hänen ollessa isompi se on paljon helpompaa, toisin kuin nyt.  


Siinä 11 jälkeen siirryttiin keittiöön tekemään mulle aamupalaa. Meillä siis tapana, että jos teen ruokaa ja ollaan kaksistaan Emmin kanssa kotona, Emmi istuu sitterissä ja sitteri on keittiönpöydällä (tietysti niin keskellä ettei vahingossakaan tipu). Emmi höpötteli, katseli ikkunasta maisemia, söi tuota turvavyön ylijäänyttä narua (joka on ilmeisesti hyvää, kun joka kerta sitterissä ollessaan se löytyy suusta) sillä aikaa kun minä tein itselleni kinkkujuustopastaa. 
Pistin pastan vähäks aikaa jäähtymään ja siinä välissä syötin Emmin. Ja joo, on meillä ihan oikeekin ruokalappu mutta se oli pesussa joten piti käyttää harsoa ruokalappuna. Emmille on ruennu tuo perunaporkkana sose maistumaan onneks aika hyvinkin, vaikka välillä pikku irvailut pääseekin.


Emmin syönnin jälkeen olikin mun vuoro. Kauheemmin en kerenny tosta pastasta nauttimaan, sillä tytöllä meenas pieni känkkäränkkä tulla kylään väsymyksen johdosta. Päiväunille mentiin tissin kautta puol 12 aikoihin, eikä paljoa tarvinnut taistella tyttöä nukkumaan kun simahti alta aikayksikön. 

Oon pyrkiny pitämään tiettyjä aikoja, jolloin Emmi rupeaa päikkäreille mutta en rupee itteeni rankasemaan siitä jos ei onnistu. Yritän myös jotakuinkin samaan aikaan joka päivä syöttää, niin on tietynlaista rytmiä, mutta sekään ei aina onnistu. Tarkoitus olis siis rueta ekoille päikkäreille 11-12 aikoihin ja nukkua se tunti-pari. Toiset päikkärit sitten joskus 16-17 aikoihin ja nukkua niin pitkään kun jaksaa. Tarkoitus on myös, että enää seitsemän jälkeen ei nukuta, vaan valvotaan sinne yhdeksään asti jolloin ruetaan valmistautumaan yöunia varten.

Sitten kun sitä omaa aikaa olis, niin ei tiiä mitä tekis. Just niin perus. Aina kun ei oo omaa aikaa, tulee mieleen asioita joita pitää tehdä ja kun sitä on niin ei tiiä mitä tekis. Ei voi paljoo kolistellakkaan, ettei Emmi herää. Emmi nukkuin kuitenkin tunnin verran, joka sinänsä oli ihan hyvä saavutus. Yritin uudelleen saada häntä nukkumaan, mutta tytöllä oli virtaa sen verran ettei onnistunu. Tuona päivänä olikin Emmin kummin kanssa suunnitelmissa vaunulenkkeilyä, niin Emmi sai jatkaa päikkäreitään vaunuissa. Siinä sitten pötköteltiin tovi ja höpöteltiin niitä näitä.


Pötköttelyn jälkeen Riku keitti kahvit. (Luojan kiitos kahvi on keksitty, ei sitä muuten jaksas!)
Tovi leikittiin Emmin kanssa puuhiksella ennen lenkkiä ja kellon ollessa lähempänä kahta rupesin imettämään tyttösen täyteen. Sittenpä puol kolmen maissa lähettiin puolentoista tunnin lenkille. 


Lenkin jälkeen oli pakko syyä pari leipäpalaa, jonka jälkeen sitten Emmin syötin. Hetki taas pötköteltiin ja vaippaa vaihdeltiin Emmin kanssa sängyssä. Tehtiin työnjako Rikun kanssa ja Riku pääs siivoilemaan ja minä tein ruoan. Emmi nukahti sopivasti ennen emmentaalia ja ruoka oli valmistumassa uunissa. Pyrin meillekki tekemään ruoan samoihin aikoihin, yleensä juuri siinä viiden jälkeen, kun Emmi on nokosilla.


Emmi heräs ja pääs suoraan tissille. Yritin saada häntä vielä nukkumaan tissille, mutta ei onnistunu. Ruokaki just sopivasti valmistui toiselle emmentaalin jaksolle ja ai että oli mukava napostella makaroonilaatikkoa samalla kun katsoo yhtä suosikki sarjaa. Riku aina ihmettelee, miten jaksan kahtoo tuommosta draamaa ja silti itekkin välillä kahtoo sitä mun kanssa, hah! Emmentaalin jälkeen leikittiin Emmin kanssa ja juotiin jälkiruoka kahvit. Nyt ku rupesin miettimään, niin aika moneen otteeseen juodaan kahvia päivässä.


Jumppailtiin Emmin kanssa salkkareiden aikaan ja niiden jälkeen lähettiinkin kylpyyn. Enpä sitte muistanu ottaa kuvia siitä hetkestä, niin hyvä muisti mulla on.  Yövaatteet niskaan (oikeesti on oikeenlaiset ja yövaatteiden näköset vaatteet mutta ylläripylläri kaikki oli pesussa..), vähän aikaa kateltiin telkkaria ja sit petiin ysin jälkeen. Nukkumaan mentäessä Emmi vähän aikaa riekkuu ja höpöttelee sängyssä tissin jälkeen, sitten pistetään huone pimeäksi, ovi raolleen ja nukkumaan! Oon niin ylpee itestäni, kun oon saanu Emmin nukahtamaan ilman tissiä. Jee hyvä minä! 
Nykyään ruetaan nukkumaan jo ennen 10. Ennen ruettiin hiukan ennen 11. Emmin nukahtamisen jälkeen mulla on aina tapana pötkötellä sängyssä ja kahtoo sarjoja kännykästä. Emmi yleensä pariin otteeseen herää siihen, kun tutti tippuu suusta tai kääntyy vahingossa masulleen niin oonpahan lähempänä avittamassa ennen itkupotkuraivaria. 

Jospa nyt tossa olis vähä osviittaa siitä millanen meidän päivä ja rytmi on. Niin ja pahoittelut tästä kännykän laadusta. Pahoittelut jos on virheitä. En kerkee lukemaan tekstiä läpi, sillä pakko rueta tyttö syöttämään ja vaippa vaihtamaan kun mennään puol 1 asuntoo kahtomaan. 
Hassun hauskaa viikonloppua kaikille! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti! :)