perjantai 22. tammikuuta 2016

Voi rokotus minkä teit!

Ei ikinä pitäisi mennä kehuskelemaan mitään, ellei koputa miljoona kertaa puuta ja ole valmis seurauksiin. Menin nimittäin keskiviikkona kehumaan neuvolassa sitä, kuinka hyvin Emmi nykyään yönsä nukkuu eikä herää kuin korkeintaan pari kertaa tissille. Nyt tämä meidän onnemme vaihtui päinvastaiseksi, sillä Emmi on nukkunut viimeisimmät yöt erittäin huonosti. Keskiviikko-torstai välinen yö oli kamala. Painosanalla kamala. Emmi nukahti aiemmin, mutta puolenyön jälkeen heräs vähintään 5 minuutin välein omaan itkuunsa, eikä meinannut lopettaa itkemistä ollenkaan. Tissi suussa oli miltei koko yön ja kyllä muuten meenas olla selkä jumissa ja kipeenä, kun koko yön notkuin ihme asennossa. Sinä yönä ehkä nukuin sen parisen tuntia yhteen putkeen, mutta muutoin oli tota kauheeta heräilyä kokoajan. Kyllä kävi muutamaan otteeseen mielessä, josko sitä ite siirtyis suosiolla kahvinkeittoon ja valvon Emmin unta mutta en kuitenkaan jaksanu. 


Edellinen yö oli hiukan rauhallisempi onneks, mutta ihme ja kumma Emmi heräs 4 aikaan aamuyöstä virkeenä höpöttelemään ja ihmettelemään minkä takia kaikki vielä nukkuu. Tunnin hän siinä valvoi, kunnes nukahti. Tällä äitillä on ollu tän yövalvomisen ja pätkäunien takia aika muumio olo näin lievästi sanottuna. Ajatus kulkee yhtä nopeasti kuin etana ja tuntuu että silmät menee väkisin kiinni. Energiaa jostain täytyis saada. Onneks viimeyö oli parempi, niin tänään jaksettiin siivota ja käydä kaupassa. Nyt on kyllä pakko koputtaa sitä puuta. Nämä hankalat yöt johtunee pelkästään siitä rokotuksesta, minkä Emmi sai keskiviikkona. Ainakin luulisin niin, sillä eilen Emmille nousi kuume vaikka tyttö ei pahemmin flunssaisen oloinen ole.


Nyt kun Emmille on hampaat kasvanu, niin se tykkää järsiä niillä leluista lähtien kaikkea. Imetys ei enää ole niin mukavaa ja ihanaa mitä se silloin oli, kun Emmi oli hampaaton pikkuvauva. Tämä pieni tyranni nimittäin pureskelee myös nänniä. Voitte vaan kuvitella sitä kivun ja tuskan määrää, kun kahdella pienellä mutta sitäkin terävämmällä hampaalla purasee kovaa. Aijaijaijai!! Pari kyyneltä tuli tirautettua, vaikka eihän se sitä tahallaan tee. Siks oonkin tässä nyt tosissani miettiny Emmin nukuttamista tutti suussa tissin sijaan.


Emmi nukkua tursottaa päiväuniaan parhaillaan ja minä tässä mietiskelen tekiskö ruoan nyt vai myöhemmin. Tekis nin mieli itekkin käpertyä pienen tuhisevan vauvan viereen nukkumaan saman viltin alle, mutta taidan tälläkertaa jättää väliin. Tuo meijän vauva täytti tänään 5kk, enkä oikeen tiiä pitäiskö tässä itkee vai nauraa. Meenaa pieni kriisi päälle iskee, kun tajuaa miten nopeesti tämä aika menee ja kuukauden päästä synnytyksestä on puolivuotta aikaa. En vaan pysty käsittämään tätä. 
Nyt on kyllä ihan pakko tähän loppuun mainita siitä, kuinka kivaa on kuulla että mun turhanpäiväisellä höpöttely blogillani on lukijoita. Laittakaa ihmeessä lisää vaan kommentteja, niitä on nimittäin tosi mukava lueskella ja se antaa lisää motivaatioo tän kirjottamiseen vaikka alunperin en lukijoita kalastellukkaan. Toivepostauksia tulossa (saa toivoa lisää) ja se meidän päivä -postaus siirtyy suosiolla ensviikolle. Nyt kupponen kuumaa kahvia ja vähän sitä omaa-aikaa ennen muksun heräämistä *kopkop*. 

Hyvää viikonloppua kaikille! (:

2 kommenttia:

  1. Voi eeei, jospa jatkossa Emmi nukkus paremmin! On kyllä teidän tyttö niiin suloinen tapaus. :) innolla aina luen kun nään että uusi postaus tullut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti! Emmi on kyllä suloinen :) Ihana kuulla :)

      Poista

Kommentoithan asiallisesti! :)