keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Toivepostaus: Meidän (toissa eilinen) päivä


Tyttönen heräs tissille ekan kerran aamulla joskus puol 8 aikaan, mutta molemmat jatkettiin vielä unia ja pötköteltiin. Herättiin Kirpun kanssa "lopullisesti" hieman ennen 11. Mulla on tapana aamuisin käydä keittämässä kahvit ja vessassa ennen vaipan vaihtoa. Saattaa joidenkin korviin kuulostaa hirveältä, mutta kerkeepähän tyttönenkin availla silmiään ja venytellä sillä aikaa. Sopivasti aina aamukahvitkin kerkee tippumaan sillä aikaa, kun me tehdään Kirpun kanssa aamutoimet.

Valkkasin tytölle päiväksi vaatteet ja sillä aikaa Kirppu köllötteli sängyllä. Oon yrittäny pitää ton vauvan vaate lipaston siistissä järjestyksessä, mutta aina vaan ei jaksa viikkailla niitä nätisti. Vielä kun Riku ei oikeen älyä kummalla puolella on pienemmät vaatteet, vaikka miljoona kertaa oon sen sille selittäny. Muutenkin toi on niin täyteen tumpattu.
 Vaipan vaihdon yhteydessä vaihettiin yövaatteet pois. Ensin meillä ei ollu erillisiä yö- ja päivävaatteita, mutta jotenki aattelin että varmaan ois vauvastakin mukavampi näin. Vielä kun tää potkii unissaan niin paljon, että potkuhousut menee myttyyn ja sitten hermostuu kun on ihan solmussa niiden kanssa.


Vaatteiden ja vaipan vaihdon jälkeen Kirppu pääs sitteriin ihmettelemään mitä se mamma oikeen puuhaa. Siivosin olkkarin eli mun ja Kirpun pedin pois ja kävin hakemassa aamukahvetta. Siinä aamukahvien yhteydessä samalla aina imetän ja selaan instat ja facebookit läpi. Monesti myös laitan stereoista radion soimaan tai telkun päälle tuomaan ääntä. Siinä myös samalla annoin tytölle vitamiini tipat.

Monesti Kirppu aina nukahtaa tissille ja jatkaakin uniaan syötyään mahansa täyteen. Eilen se ei kovin kauaa tissillä hereillä pysyny ja menikin jo 12 aikaan jatkamaan unia omaan sänkyyn. Tietty jonkun aikaa oottelin ennenkuin vein hänet omaan sänkyyn nukkumaan. Tänä aamuna nimittäin taisin viedä himpun verran liian aikaisin kun ei kauaa siellä viihtynyt. Aamukahvin juonti jatkuu.


Oottelin jonkun aikaa sohvalla köllöttäessä, että viihtyykö tyttö sängyssään vai ei. Se kuitenkin nukku siellä tyytyväisenä, joten uskalsin avata koneen ja käydä kirjottamassa kuulumisia tänne blogin puolelle. Siinä samalla myös söin edellispäivän ruokaa aamupalaksi. Mulla on tällaset myöhäset aamupalt, hahah. "Vapaa-aika" kului sohvalla pötkötellessä ja Neran kanssa höpötellessä. Riku taas pelaili cs. Suprise. 


Kirppunen nukku lähemmäs kolmea. Nyt on pakko tähän väliin hehkuttaa että hitsit mulla on hyvä fiilis! Tyttö nukku omassa sängyssään kaks ja puoltuntia!! Wuhuuuuu! Oon ylpee Kirppusesta.

Jälleen kerran vaipan vaihdon kautta tissille. Tykkään kahtoo aina jotain hyvää sarjaa telkkarista samalla kun imetän, ja nyt katselenkin menossa Greyn anatomiaa. Parhain sarja ikinä.
Yllätys yllätys, taas kahvikuppi kädessä. Nykypäivinä kahvia menee litra tolkulla, että pysyy itse hereillä. Alkaa jo tuntua ja näkyä nää enintään 4h yöunet. Puuh.


Imetyksen (ja Rikun cs-matsin) jälkeen lähdettiin vaunulenkille. Kovin pitkää lenkkiä ei kuitenkaan käyty kun yllätti nälkä ja oli niin hemmetin viilee tuuli, että meenattiin jäätyä. 
Lenkiltän kun tultiin, niin ruettiin koko perheen voimin päiväunille. Tosin mä en saanu nukuttua kun ehkä 15 min. sillä tää pieni tytöntylleröinen kukkuili melkeenpä koko sen tunnin ajan tissi suussa, mitä sängyssä köllöteltiin. Riku sitten nukkui taas meidänkin eestä. Sängyltä noustessa, jälleen kerran vaipan vaihdon kautta tissille.


Riku kävi hakemassa meidän lähikaupasta ruoanteko tarvikkeet. Riku jopa päätti tehdä ruoan (lue: pakotin tekemään ruoan), kun mä en jaksanu. Mä siinä samalla sitten astianpesukoneen tyhjensin ja täytin, kun toi kokkikolmonen väsäs meille pulimössöö. Kirppunen kahto kulmat kurtussa turvakaukalossa istuessa, kun me isin kanssa paiskittiin kotihommia ja heitettiin paskaa läppää, Hahah, se oli jotenkin niin hassun näköstä kun Nera ja Kirppu miltei vierekkäin napotti ja kahto meitä. Meidän pienet lapsoset. 
Ruoka olikin sopivasti valmista salkkareille ja siinä samalla sitten äpöstin syödä kun imetin ja töllötin telkkua. 


Uuden päivän ja imetyksen jälkeen pääsin käymään kuumassa suihkussa. Riku oli Kirppusen kanssa sen aikaa. Suihkun jälkeen rysähin sohvalle istumaan hieromatuolin päälle (ihana äiti anto lainaan <3). Hieronnan jälkeen vaihettiinki yövaatteet päälle vaipan kera. Taas imetystä ja "vähän" lisää Greyn anatomiaa. Oon laiska ja katon niitä Viaplayn kautta vaikka mulla on 10 kauteen asti omana. Siitä tulikin mieleen, että pitäs laittaa 11 kausi tilaukseen.


Tyttö nukahti yllätys yllätys tissille ja kokeilin rupeisko hän nukkumaan omassa sängyssään. Valitettavasti tyllerö heräs joka kerta kun sen laski sylistä pois, eikä ruennu nukkumaan. Luovutin ja tein meille pienen pesän olkkarin levitetylle sohvalle. Imetin jälleen ja samalla lueskelin blogeja kännykällä. Typsy nukahti kunnolla joskus 2 jälkeen. Hän aina kukkuilee johonkin kahteen asti yöhön ja nukahtaa sitten vasta ihan kunnolla, jolloin se nukkuukin parhaimmillaan sen päälle 4h. Rupesin itsekkin nukkumaan, kun Kirppu nukahti.

Pahoittelen kuvien laatua ja ykstoikkosuutta. Itse oon niin nätti suurien silmäpussieni kanssa, etten kehannu kuvissa naamaani näyttää. Suurimmat osat lukijoista ois varmaan kaikonnu silloin. Meidän päivät ei niin kummosia oo, vaikka jokainen päivä onkin erilainen. Esim, tänään tää tyttö on valvonu miltei koko päivän pikkutorkkuja lukuunottamatta. Missään ei oo hyvä olla paitsi sylissä.

Toivepostauksia edelleen otan avosylin vastaan, näitä on mukava toteuttaa!
Nyt kaadan kupposen kahvia kurkusta alas ja sen jälkeen lähetään koko perheen voimin vaunuilee.
Hauskaa pikkulauantaita jokaiselle!

6 kommenttia:

  1. Ihana kuulla teidän päivästä :) kyllä se pikkuinen vielä oppii omaan sänkyyn! Maltti on valttia :) Toivepostauksia voisit tehdä esim. Kaverisuhteiden muuttuminen raskauden myötä, kuuluuko vauvat someen vai ei?, millaista on olla äiti tai muuttiko äityys sinua? Hauskaa keskiviikkoa sinulle myös ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit! :) Niin, toivottavasti ei kovin monet yöt oo hirveetä taistelua vaan tottuis nopeasti omaan sänkyyn. Muuten on mammakin väsynyt ja äkänen :D Laitan toteutumis listalle, kiitos ideoista! :)

      Poista
  2. Toivepostausta: Kerro miten tapasitte Rikun kanssa ja miten teidän juttunne eteni? :)

    VastaaPoista
  3. Voi miten kiva postaus, oli mielenkiintosta lukea! :) kiitos!

    VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti! :)