lauantai 21. marraskuuta 2015

3kk neuvola ja muuta

Eilen Emmillä oli 3 kk neuvola. Kuten aina, myös tälläkin kertaa tuli kauhee kiire lähdön kanssa sillä Riku oli aamulla koulussa ja Emmi oli vaihteeksi sillä päällä ettei viihdy muualla kuin sylissä. Siinä sitten nätisti odottelin Emmi sylissä isän tuloa kotiin ja samalla yritin etsiä vaatteita itselleni ja Emmillle. "Pieni" kiire tuli hiusten laitossa, vaatteiden vaihdossa, syömisessä, hoitolaukun pakkaamisessa ja kaikessa muussa. Kerettiin kuitenkin neuvolaan yhdeksi. Tälläkertaa oli jopa muutama parkkipaikka terveyskeskuksen edessä vapaana, eikä tarvinnu etsiä vapaata paikkaa. Siihenkin kun yleensä menee se muutama minuutti kun venkslailet terveyskeskuksen ympäri etsiessä parkkipaikkaa. Voisivat tehdä tilavamman parkkipaikan.


Päästiinkin melkein heti neuvolatädin huoneeseen, jossa tuttuun tapaan kyseltiin kysymykset ja kerrottiin kuulumiset. Sitten vuorossa oli punnistuket ja mittailut. Itse veikkasin Emmin pituudeksi 58-59 cm ja painoksi 4500g ellei ylikin. Lähelle meni, sillä Emmi painaa tällähetkellä 4935g ja pituutta on 58,5cm. Tyttö on kasvanut hurjan paljon taas. 
Emmi sai myös ensinmäiset rokotteet eilen. Kamala oli kahtoo vierestä, kun tyttöä pistettiin ja Emmi itki kamalasti. Oli siinä itselläkin pokan pitelemistä. Itse en pystynyt pitelemään häntä, joten Riku sai pidellä häntä pistettäessä. Emmille nousi muutama tunti rokotuksen annosta kuume ja hän itki kovasti. Onneks Riku oli just tullu kaupasta ja apteekista, niin päästiin heti antamaan Emmille helpotusta. Voi pikku raasu, nyt ei onneks oo 2kk rokotuksia!

Neuvolakortissa lukee näin: "Siro tyttö, painoa ja pituutta tasaisesti tullut. Emmi tarkasti katselee ja esineitä ja käsiään suuhun vie. Neuvolassa rokotteet sai ja nämä nyt Emmiä harmituttavat."



 Emmi on keksinyt uuden leikin. Otetaan äitin päästä hiustuppo, puristetaan se nyrkkiin ja vedetään. Siinä samalla myös yritetään syödä ne. Myös äitin sormet ovat hyviä ja niitä tämä pieni tytöntylleröinen voisi mutustaa vaikka päivät pitkät.



Käytiin alakerrassa kahvilla tuossa viikon alusta ja saatiin taas älyttömästi vaatetta Emmille mukaan. Me ei olla ostettu Emmille yhtäkään vaatetta itse. Tietty ollaan maksettu jonkun verran näistä isoista vaatenyssäköistä, mutta uutena ei olla ostettu mitään. Mun mielestä näin on parempi, sillä ei oo mitään järkee lähtee ostamaan uutena vauvan vaatteita kun löytyy käytettynäkin halvalla hyvänkuntoisia vaatteita. Siinä muutenkin ois menny paaaaaljon rahaa, jos ois joutunu ostamaan kaiken itse kaupasta. Myös Rikun suvunpuolelta ollaan saatu vaatteita ja innokkaat tädit ja kummi ovat ostaneet vaatteita.  


Tänään ollaan vietetty tämmöstä rentoa lauantaita. Nukuttiin pitkään ja lähdettiin aamupäivästä talviseen raikkaaseen ilmaan vaunulenkille. Meenas pieni paniikki iskee, kun ei tienny mitä Emmille pukis päälle. Tehtiin ruoaksi tortillaa ja mustikkapiirakkaa. Nomnom.






Meijän tiskikone tais sanoo sopimuksen irti ja nyt täällä meenaa olla pieni kaaos käynnissä. Mä niin toivon, että toi saatas vielä korjattua sillä meillä ei oo vara ostaa uutta. Tiskaaminen on ihan pyllystä. Onneks Riku uhrautui tiskaamaan tänään, muahah. 
Mulla on luonnoksissa miljoona postausta, joita on kirjotettu jonkun verran mutta ovat jääneet pyörimään tuonne kesken eräisenä ajatuksen loputtua. Voisin jossai vaiheessa kirjotella nekin loppuun. Lapsuudesta on tulossa postausta, mutta haluan sen kuvitukseksi kuvia itsestäni lapsena joten sitä saatatte joutua odottelemaan jonkun aikaa. Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin, 
Hyvää viikonloppua kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti! :)