keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Emmi Aurora

Nimipostausta ei ole toivottu, mutta jo ennen kastajaisia ajattelin tekeväni sen kuitenkin. Kastajaisista on nyt aikaa jo kuukauden verran ja näin hyvä muistisena ihmisenä unohin nimipostauksen ihan kokonaan. Tuossa toisesta blogista nimipostausta lukiessani muistin, että ainiin munki piti tehdä semmonen. Noh nyt se kuitenkin tulee. Parempi myöhään, kuin ei millonkaan. Eikö vain?
Nimi ei ollu meille missään vaiheessa itsestäänselvyys. Me oikeestaan miettimällä mietittiin sitä päivittäin mun ollessa raskaana. Aina kun joku nimi keksittiin, jompikumpi tunsi sen nimisen henkilön ja joskus jopa sattui niin, että se henkilö saattoi olla lievästi sanottuna tyhmä tyyppi. Välillä meenas paniikki iskee, kun lapsi syntyi eikä meillä ollu vieläkään nimeä hänelle. Haluttiin nimi jossa toinen on harvinainen/erikoinen ja toinen "normaali".


Pitkän aikaa pyöriteltiin A-alkuisia nimiä. Ehkä enemmän Alissa/Alisa/Alyssa, Ava/Aava, Aada/Ada jne. Tykkäsin nimestä Aino, mutta naapurimme nimi oli Aino joten ei.
Ensinmäinen nimi, jota me sitten pyöriteltiin mielessä aika paljonkin oli Ava Alessia. En muista mistä minä sen keksin, mutta sen muistan että sinä päivänä oli ukkonen ja lähettiin katsomaan Rikun pikkusiskon ratsastustuntia. Nimi kuitenkin jäi siihen pyörittelyvaiheeseen ja alettiin taas mietiskelemään nimeä. Siinä vaiheessa heitin Emmi Auroran ilmaan, mutta ei sitä kuitenkaan ihan kunnolla mietiskelty.


Emmi syntyi aurinkoisena ja todella lämpimänä aamuna, joten ajateltiin ja haluttiin hänelle aurinkoinen nimi. Silloin mietittiin nimiä Sanni ja Sani.
Muistin nimen Emmi Aurora ja ehdotin nimeä Rikulle. Rikulle nimi passasi erittäin hyvin, lyötiin nimi lukkoon ja ruettiin kutsumaan kirppua Emmiksi. Vaikka nimi Emmi ei oo mitenkään erikoinen, eikä harvinainen niin silti kumpikaan meistä ei tunne tämän nimistä henkilöä. Kumpikaan ei tunne myöskään Aurora nimistä henkilöä, joten nimi oli just hyvä. Nimi muutenkin oli just passeli sillä toinen on "normaali" ja toinen hieman harvinaisempi nimi. Mulla tulee mieleen tuosta nimestä aurinkoinen tyttö. Koska meidän tyttömme on aikamoinen prinsessa, niin pitäähän hänellä olla prinsessan nimi.


Itse tarina nimen takana: Yksi kesäinen ja aurinkoinen päivä ruettiin nukkumaan Rikun kanssa päiväunia. Mietiskelin nimiä ja katsoin ikkunasta ulos. Kuuntelin ulkona leikkiviä lapsia ja muuta hälinää. Ikkunan alta juoksi lauma lapsia, joista yksi tyttö huusi "On se parempi nimi kuin Emmi Auroora!". Nimi kuulosti hyvältä ja siitä mä sen sitten nappasin.

Äitini olisi halunnut tytölle yhdeksi nimeksi Pauliina, kuten munkin toinen nimeni on Pauliina. Mietin myös, että oisin kunnioittanu oman mummoni muistoa ja hänen jommankumman nimen laittanut Emmin nimeen, mutta en kuitenkaan tehnyt niin. Oli ressiä ja ahistusta, että suututaanko meille jos ei oteta suvusta nimeä tms, mutta ei sitä aina kaikkia voi miellyttää. Meidän tytöllämme on nyt hyvä nimi ja hän on ihan Emmin näköinen. Olen siihen enemmän kuin tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti! :)