sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Ihana viikonloppu

Niin kuin otsikko sanoo, meillä oli aivan ihana viikonloppu. Mitään erityistä ei tehty, mutta oltiin vaan. Koko perhe yhdessä.

Perjantaina olla öllöteltiin kotosalla. Rikun isä kävi kylässä ja me käytiin Emmin ja naapureiden kanssa lenkillä. Rikulla oli myös vapaa päivä ja nukuttiinkin kaikki pitkään. Paitsi että Emmi pienoinen on ruennut heräilemään 8 aikaan aamuisin, niin mun unet jäi lyhyemmäksi. 
Leikittiin ja jumppailtiin puuhamatolla. Semmonen perus päivä.





Lauantaina oli pyhäpäivä. Yleensä kaikki pyhäpäivät on tylsiä, koska niille päiville ei koskaan keksi mitään tekemistä. Tälläkertaa meillä oli tekemistä yllinkyllin, joka oli ihan hyvä vaan. 
Ajeltiin aamupäivästä käymään Kiuruvedellä. Vietiin mummulle kynttilä ja käytiin samalla pikakahvit juomassa isän luona. Isän luokse tuli myös toinen vauva käymään, jonka kanssa Emmi pääsi rupattelemaan. Heillä on Emmin kanssa ikäeroa vähän päälle 3 viikkoa.

Iisalmeen tultua käytiin viemässä kynttilä myös meidän edesmenneelle koirallemme Himolle ja Rikun ukille. On muuten hemmetin ahdistava olo olla hautuusmaalla, varsinkin eläinten hautuusmaalla. Siellä on jotenkin niin ahdistava tunnelma, kun on niin hiljasta ja ankeeta. Mulla muutenkin mielikuvitus juoksee nopeesti ja pelkään käydä siellä. Tosin se pelko johtuu mitä luultavimmin elokuvasta Uinu uinu lemmikkini 2, jonka pienenä katsoin.



Kotiin tultua ruettiin tekemään ruokaa. Kunnian ja kiitoksen ruoan laitossa saa Riku, sillä hän suunnitteli ja toteutti sen. Tehtiin siis itse maustettuja possun fileepihvejä, spagettia ja tomaatti viipaleita. Vaikka ruoka ei välttämättä näytä miltään maailman parhaimmalta ja pihvit eivät maistuneet muulle kuin pihville (eli ei millekkään) niin oli se silti hyvää. Minä tein jälkiruoaksi mansikkamustikka rahkaa, tai ainakin yritin sillä siitä tuli pirtelöä. Yritys hyvä kymppi ja ajatus se tärkein on. Ihana oli häärätä pitkästä aikaa yhdessä keittiön puolella. Virheistä oppii ja seuraavan kerran tehdään valmiiks marinoituja pihviä tai kuunnellaan äidin antamia vinkkejä. 

Syönnin jälkeen laitoin kynttilät palamaan ja lösähdettiin sohvalle. Katsottiin myös (paska) elokuva nimeltä The eye. Emmi nukkua tursotti hyvällä mielin koko illan ja nukkui myös yön hyvin.


 Tämä päivä meni nopeesti.Nukuttiin jopa 10 asti. Käytiin lenkillä aamupäivästi ja siivoiltiin. Kävin myös Emmin vaatelipaston läpi ja karsin pieniä bodyja ja muita vaatteita pois. Ei enää tursua vaatteet yli laatikoista, eikä tarvii enää hermoja menettää laatikoita avatessa tai laittaessa kiinni.Taas laitoin kynttilät palamaan ja täällä nyt tätä kynttilän valossa kirjottelen. 

Huomenna taas palataan arkeen. Tai Riku palaa, mullehan nää päivät on melkeen aina samanlaisia kun oon vaan kotona. Toivepostauksia ottaisin mielelläni vastaan, ettei tää nyt menis ihan vaan tämmöseen arkihöpötykseen.
Leppoisaa loppu sunnuntaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti! :)