torstai 5. marraskuuta 2015

Eka Ikea-reissu koko perheen voimin

Suunniteltiin Rikun kanssa alkuviikosta, että lähettäis koko perheen voimin Ikeaan shoppailemaan kaikkea tarpeellista kun mullekkin tulee rahaa. Ajateltiin, josko Emmi saatais hoitoon siksaikaa mutta kun kuultiin siellä olevan imetysnurkkia ja perhehuone (jota en oo koskaan siellä edes nähny olevan) niin hyvinhän se mukana kulkeutuis. 


Eilen aamulla Riku tuli koulusta huomattuaan opettajansa olevan muualla opettamassa, hän tuli herättämään minut kysyen heti ensinmäisenä lähdettäiskö ikeaan. Unenpöpperössä mietin vähä aikaa kuulinko oikein ja kysyin ootko tosissas. Siinä aikamme juteltiin ja niinhän me päätettiin lähtee. Mitään kiirettä ei pidetty, vaan saatiin Emmin kanssa heräillä kaikessa rauhassa ja tehdä kaikki aamujutut niinkuin aina. 



Vaikka ei hirveenä ylimäärästä rahaa ollukkaan, niin osteltiin jotain pientä. Hirveenä olis tehny mieli ostaa kaiken maailman juttuja, niin turhia kuin myös tarpeellisia vaan raha tuli vastaan. Yleensä kun ollaan käyty Kuopiossa shoppailemassa, käydään jossain hampurilaiset syömässä, mutta tälläkertaa syötiin Ikean ravintolassa riistakäristystä (?) perunamuusilla ja puolukkahillolla. Ai vitsit että oli hyvää!


  • Pinnasängyn suoja vai mikä ihmeen laitapehmuste oikealta nimeltään onkaan. Muut ostavat tuonkin heti ensinmäisenä ennen lapsen tuloa ja me saatiin ostettua vasta nyt. Johtunee pelkästään siitä, että ei löydetty kyseistä pehmustetta mistään ja se unohtui. Eipä tuota ole tarvinnutkaan vielä. Nyt oli vaan ihan hyvä aika ostaa se, sillä muutamana kertana Emmi on pyörinyt niin paljon sängyssä että on saanut taiteiltua jalkansa pinnojen väliin. Onneks ei kuitenkaan mitään pahaa ole sattunut. Esimerkki kuva alhaalla.
  • Ostettiin mös tuommonen iso kulho. Kulhoja meillä ei paljoa ole.




  • Kylppäriin uusi matto, väriltään vaaleanruskea ja isommassa koossa. Meillä on tällähetkellä samaa sarjaa oleva musta kylppärimatto, mutta se on liian pieni.
  • Keittiö kapustoja vai mitä noi onkaan. (menossa semmonen päivä jolloin en osaa puhua suomee) Meiltä aina häviää sukista ja lusikoista lähtien kaikki. 
  • Vaniljan tuoksusia kynttilöitä. Nuita oisin voinu ostaa enemmänkin ja muunkin tuoksusia, mutta Rikulla ei hermo kestäny joten jätin enskertaan. 
  • Emmille muistolaatikkoa, johonka kerätään kaikkia kivoja muistoja joita hän voi sitten aikuisena katsella.







Oli aivan huippu päivä ja ihana käydä pitkästä aikaa oikeesti jossain. Pakko myöntää että hitusen jännitti lähteminen. Lapsen kanssa lähteminen muutenkin on aina niin hermoja raastavaa puuhaa, kun pitää itsensä pukee, lapsi pukee, hoitokassi pakata jne. Hiki kaatuu vaan päälle ja lapsi (ainakin meidän muksu) itkee haalarin pukemis vaiheessa. Puuh. 
Kaikki meni kuitenkin todella hyvin ja Emmikin jaksoi olla koko sen ajan nätisti. Meno ja tulo matkan nukkui ja puolet ikeassa olostakin nukkui vaunuissa. Pakko ottaa tuo Ikea-reissu uudestaan, vieläpä näin keskellä viikkoo aamupäivästä niin ei ole paljoa porukkaa ja siitä aiheutuvaa ryysistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti! :)