tiistai 7. kesäkuuta 2016

Pieni suuri muutos

Kyllä vain! Nyt alkaa uusi totuttelu jakso Emmin elämässä, nimittäin ajateltiin rueta lopettelemaan yösyöttöjä. Hän kun edelleenkin herää sen kerran tai kaks yöllä maidon juontiin, niin mietittiin jos nyt ois aika laittaa hermo tiukalle ja olla juottamatta maitoa öisin. Vaihdetaan maito veteen jos ei muu auta. 


Myös nukutushommat saavat muutoksen, sillä enää ei iltamaitoa juoteta sänkyyn vaan suoraan iltapuuron jälkeen. Me siis ollaan tehty se "vääryys", että ollaan nukutettu muksu periaatteessa maidon voimalla. Okei, ehkä se sillon pienempänä nukahti oikeesti sille maidolle kun nykyää hän pyörii itsensä uneen sängyssään. 


Mulla on ollut tää maidon antaminen öisin ja illalla maidolle nukutuksen lopettaminen mielessä jo pitkän aikaa. Nyt ehkä sain siihen lisäpuhtia kun oon lukenut ja oikeestaan tajunnut, että hän herää maidon toivossa. Ei Emmi mielestäni maitoa tarvitse öisin, sillä syö yleensä hyvin iltapuuron loppuun eikä välttämättä herää yöllä kertaakaan. Aamulla hän herää siinä 6-7 aikaan, jolloin annan maidon jotta nukkuis pidempään ja jotta myös mäkin saisin nukkua pidempään. Ton maidon ansiosta ollaan päästy helpommalla. Miks pitää mennä aina sieltä missä aita on matalin? Tähän yösyötön lopettamiseen vaikuttaa myös se, että ruetaan nyt pesemään Emmin hampaat hammastahnan kera. Hyi olkoon jos hampaiden pesun jälkeen juo maitoa tahnan päälle. 


Ollaan myös suunniteltu, että vieroitettais Emmi kokonaan pois tutista. Varsinkin öisin. Öisin hän herää itkemään paniikissa sen takia, kun tutti ei olekkaan suussa. Yleensä hän rauhoittuu ja jatkaa uniaan tutin saatuaan takaisin suuhun, mutta joskus tilanne vaatii maitoa ku tutille ei enää rauhoitutakkaan. Tutti on meillä käytössä ainoastaan kun kiukuttaa, nukutaan tai ollaan kaupassa/lenkillä. Tutittomuus ois tosi hyvä juttu pelkästään hampaidenkin kannalta, niinkuin myös yösyötöt. Kuitenkaan ei ehkä ihan heti rueta tutti vieroitukseen, koska tuntuis liian raa'alta tehdä kaikki totuttelut kerralla. Nyt siis voikin sanoa, että tervetuloa unettomat yöt! Toivottavasti tästä selvitään, eikä enää repsahdeta maidon juontiin öisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti! :)