maanantai 13. kesäkuuta 2016

Sormiruokailua: Vaihtoehto aamuksi/illaksi puuron sijaan

Meillä tuli tuossa muutama päivä sitten hiukan ongelmia, kun Emmi päätti ettei syö enää puuroa. Vaikka kuinka tungettiin puuron sekaan lemppari hedelmäpilttiä, niin suu ei auennut senttiäkään. Pari kertaa sain huijattua tyttösen syömään puuroa siten, että annoin hänelle oman lusikan tai pilttipurkin korkin käteen viemään huomion ja samalla syöti. Sitten kun hän tajusi loppu metreillä äidin syöttäneen häntä koko sen ajan, niin huutoitku oli taattu. Nyt puurolautasen edessä suu pysyy kiinni ja pää pyörii kuin hyrrä. Ei niin ei. Liityin fbssä Simppeli sormiruokakeittiö -ryhmään, josta on tullut bongattua jos jonkinmoista reseptiä. Vielä on paljon testattavaa ja tämä resepti on yksi niistä. Ajattelin tulla jakamaan tämän teidän kanssa, jos lukijoissa sattuu olemaan samassa tilanteessa oleva kotiäiti tai miks ei vaikka isäkin.


Tarvitset..
  • 1 kananmunan
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • N. 1 rkl Öljyä 
  • Hedelmäpilttiä tai miks ei ihan muussattua hedelmää



 Sekoita ainekset keskenään. Laita hedelmäpilttiä sen verran, että seos kostuu ja sekoittuu hyvin.


Tasottele seos lusikalla ja pistä mikroon 1 min. Tietty tämäkin nyt riippuu niin paljon mikroista, mutta pidä sitä sen verran mikrossa, että seos on klönttimäinen koostumukseltaan.

  
Kippaa klöntti matalalle lautaselle ja anna jäähtyä. Tarvittaessa voit tehdä valmiita paloja, jotta lapsen on helppo mutustella niitä käsin. Voit koristella esim. viinirypäleillä tai muilla hedelmillä.


Emmi tykkää tästä todella paljon, eikä paljoa kerkeä murusia tippumaan lattialle kun tämä on jo syöty. Tosi helppo ja nopea resepti, mikä onkin sitten plussaa! 

Postausta on tulossa mökki "viikonlopusta" ja kuulumisista + sitten toivepostaukset. Oli tarkotus, että tänään niitä kirjottelisin, vaan tulikin kutsu iltavuoroon, joten ne jääkin sitten toiselle kertaa. Nyt täytyy mennä eväiden tekoon ja keittää pari kuppia kahvia. 
Aurinkoista kesä päivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti! :)