tiistai 14. kesäkuuta 2016

Syyllisyys ja huono omatunto

Niinkuin instagram -seuraajat ovat huomanneet, olin viikonlopun ja maanantain töissä. Jatkoa on tiedossa torstaina ja tulevana viikonloppuna myös. Teen siis sijaisuuksia silloin tällöin kun on tarvetta.


Syyllisyys ja huono omatunto. Niitä minä tunnen juuri nyt. Juuri tästä asiasta. Asiasta, joka on ihan normaali. Josta ei pitäisi tuntea syyllisyyttä tai huonoa omatuntoa, vaan olla iloinen ja onnellinen. Se, minkä takia tunnen näin on, että minulla on kotona pieni lapsi. Lapsi, joka täyttää parin viikon päästä 10kk ja tarvitsee äidin lähelleen. 



Emmi on nyt ollut kotona Rikun kanssa ja heillä on mennyt paremmin kuin hyvin. Silti minusta tuntuu niin pahalta kun käyn töissä. Jotenkin tunnen velvollisuudeksi olla kotona lapsen kanssa, koska olen äiti. Haluan käydä töissä, sillä raha ei tässä taloudessa ole pahitteeksi ollenkaan. Päinvastoin! Siksi juuri ajattelinkin, että samahan niitä töitä on silloin ottaa vastaan kun niitä on tarjolla. Rahan lisäksi hyvänä plussana tulee myös se, että tuo työpaikka ja työntekijät ovat mukavia ja viihdyn työssäni. Vieläpä kun Riku pystyy olemaan Emmin kanssa kotona, niin mikäs sen parempi.


 Tiedän, että he pärjäävät kotona, mutta silti tuntuu niin väärältä. Suorastaan pelottaa, että Emmi ajattelee äidin "hyljänneen" hänet kotiin, että äiti ei jaksa olla kotona enää eikä rakasta. Asia ei todellakaan ole näin. Meidän pieni prinsessa on tärkein ja rakkain maailmassa. Tekisin mitä vaan hänen vuokseen. 
Monet laittavat lapsen päivähoitoon jo puolvuotiaana, mutta minä itse en halua laittaa Emmiä vielä hoitoon. Ajattelin, että sitten on hyvä laittaa hänet hoitoon kun ikää on vähintään se puoltoista vuotta. Tämähän siis käy kuin kirsikka kakun päälle, että Emmi saa ola turvallisessa ympäristössä kotona isän kanssa, kun äiti käy hankkimassa rahaa. Enhän minä suinkaan päivittäin töissä käy, vaan käyn silloin kun on tarve ja kun on sopiva ajankohta. Edelleen Emmi tulee ensinmäisenä, sitten vasta työt ja muut.


Sanokaa mulle, että ei oo väärin käydä töissä välillä! Kertokaa omia kokemuksia (jos löytyy). Vertaistuki on enemmän kuin tervetullutta.
Välillä ihan ottaa päähän, kun ajattelen ihan liikaa ja sitä mukaa stressaan äärettömän paljon. Tällä postauksella ei nyt taaskaan ollu päätä eikä häntää, mutta tulipahan terapioitua omaa mieltä!

6 kommenttia:

  1. Todellakin on oikein käydä töissä! Varsinkin jos töitä on juuri muutaman kerran viikossa. Ja jos tykkäät työstäsi saat varmasti energiaa ja kotonakin viihdyt sitten paremmin :) Onhan se kiva töistä palata rakkaiden luokse.
    Tosi hienoa että Riku pystyy olla lapsen kanssa kotona kun Emmi
    vielä niin nuorikin on. Itse en tykkää että lapsia viedään nuorena päiväkotiin, niin kauvan kun vaan pystyy lapsi kotona olemaan niin on! Missä muuten käyt tekemässä sijaisuuksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että paremmin viihtyy kotona kun välillä käy muuallakin :) Ja niimpä! Varsinkin kun Emmi on tosiaan vielä niin pieni niin tuntuu jotenkin hurjalta edes ajatella päiväkotiin laittoa. Lapinlahdella Maijalassa käyn tällähetkellä ainakin :)

      Poista
  2. http://mutsison.indiedays.com/2016/06/22/tasavertainen-vanhemmuus-tasa-arvoinen-parisuhde/
    Suosittelen lukemaan tuon. Ja mun mielestä on hyvä että lapsi saa viettää laatuaikaa isänkin kanssa. Sun blogia on kiva lukea! Mukavaa kesää teidän perheelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpäs käydä lukasemassa. Oon samaa mieltä kanssasi. Silti sitä niin helposti syyttää itseään ja tuntee tekevänsä väärin vaikka on todella ok, että myös äiti saa olla välillä ilman lasta ja poissa kotoa. Ihana kuulla, että tykkäät. Kiitos samoin! :)

      Poista
  3. ei todellakaan oo väärin käydä töissä välillä! se tekee vaan hyvää päästä välillä pois kotoa ja saada muuta ajateltavaa :) sitten jaksaa taas paremmin olla kotonakin kun saa käydä vähän "tuulettumassa".
    mulla on kans välillä ikävä töihin ja oon ilmottanutkin työpaikalle, että voisin tulla joitakin sunnuntaita tekemään jos on tarvis. mut ainakaan vielä ei ole kutsua tullut :D asiakkaita ja työkavereita on varsinkin ikävä. mutta kohtahan se onkin jo marraskuu kun mun äippäloma loppuu ja PITÄÄ palata töihin. hirmu vauhtia näkyy tää aika menevän. :(
    ps. kiva lukea tätä sun blogia, voi kun ois itellänikin aikaa/kiinnostusta kirjoitella omista jutuista. ehkä joskus. ;) -inskq

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä :) Aika menee kyllä luvattoman nopeesti! Toisaalta en ite ainakaan jaksais olla kokoaikaa kotiäitinä. Kiva tehä töitä sillon tällön ainakin nyt aluks :) Kiva kuulla :) Kannattaa joskus kokeilla, tää on aika terapeuttista välillä jos uskaltaa vähän purkautuakkin :D

      Poista

Kommentoithan asiallisesti! :)