keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Emmi 10 kk

Neuvola käynti alkoi tuttuun tapaan kuulumisien vaihdolla. Neuvola täti kertoi myös, että hapanmaitotuotteita saa rueta käyttämään. Samoin normaalia makaroonilaatikkoa, raejuustoa, juustoa jne saa antaa. Ettekä uskokkaan kuinka huojentunut olo mulla taas on. Elämä helpottui taas kertaheitolla, kun ei tarvitse olla niin varuillaan enää. Ja mikä parasta, ruoanvalmistus ja teko helpottui ja laajentui! Jipiii!! Emmi ei kerennyt nukkua ollenkaan ennen neuvola käyntiä, mutta siitäkin huolimatta hän höpötteli ja näytti uudet taitonsa neuvola tädille. Edelleenkään neitokainen ei tykkää yhtään puntaroinneista ja mittauksista, joten niiden aikana itkettiin ja lujaa. Paino: 7550g ja pituus: 71cm. Emmiltä otettiin myös hemoglobiini ja luulin että hän olis itkenyt pistämisen takia kahta kauheammin, vaan ei. Hienosti otti ja ei ollut moksiskaan. Ihmetteli laastaria, joka löytyikin hetken kuluttua suusta.

Neuvola kortissa lukee näin: Hemoglobiini 116 - eli hyvä ikätasoiseksi. Iloinen ja veikeä tyttö. Ihanasti puhelee ja juttelee. Ketterästi liikkuu ja temmeltää. Suloinen neiti!


Kuukauden aikana tyttö on taas kehittynyt hurjasti. Hän osaa kävellä tukea vasten todella hyvin. Varmasti seisoisi ja ottaisia askeleita myös ilman tukea, mutta rohkeutta siihen ei vielä riitä. Seistessään hän ei edes ota tukea vaan pitää kättään rentona esim. pöytää vasten, joten voiko tuon jo laskea tuetta seisomiseksi. Emmi osaa myös taputtaa, osotella sormella, vilkuttaa eri tavalla, lähettää "lentosuukkoja", pyöritellä päätä ja kiipeillä rappusia pitkin ylös alas. Hän osaa myös laittaa kädet "tarjoilija" asentoon. Hän on myös oppinut "puhumaan" paremmin. Kokoajan tulee jos jonkinmoista "sanaa" ja ääntä kun tyttönen kääntelee ja vääntelee kieltään kummiin asentoihin. Monesti herätään siihen, kun Emmi seisoo pinnasängyn laitaa vasten ja puhua pulpattaa meille. Monesti kuuluu myös "isi" ja "äiti" hänen omalla aksentillaan. Vaipanvaihdot ja pukemis tilanteet ei ole enää Emmin lempipuuhaa ja niiltä monesti livistetään kesken kaiken. Myös syönneissä on tullut hiukan ongelmia, kun hän ei haluakkaan pitää ruokaliinaa kaulansa ympärillä vaan haluaa sen pois. Kun äiti ei anna periksi ja kieltää, niin itkuhan siinä tulee. Ollaan huomattu, että hän kyllä tajuaa ei -sanan, mutta ei läheskään aina tottele. Emmi on meidän pieni hassuttelija, joka temppuilee ja hassuttelee tarkoituksen kanssa ja lopuksi nauttii siitä, että saa muut nauramaan. Monesti myös itse nauraa itselleen. Hän on erittäin taitava ja kekseliäs pieni tytöntylleröinen<3


 Mulla oli tarkoitus tehdä tää postaus maanantaina, mutta yllättäen lähdettiin kuskaamaan ukki (eli mun isi) kyssiin. Eilen eli tiistaina olin aamuvuorossa, jonka jälkeen ei jaksanut tehdä muuta kuin koomata. Myös torstai ja perjantai menee töissä, mutta jospa viikonloppuna saan aikaiseksi kirjottaa toivepostauksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti! :)