perjantai 1. huhtikuuta 2016

Täytetty ranskalainenleipä

Oon aika peukalo keskellä kämmentä -kokki, varsinkin jos rupeen jotain uutta ohjetta kokeilemaan. Todella harvoin kokeilen mitään uusia ruokia, sillä se on niin satavarmaa etten niissä onnistu. Joskus on uunin vika, joskus oon ohjeen lukenu ihan väärin tai sitten kaikki menee yksinkertaisesti päin puuta. 

Eilen sitten sain päähäni, että voisin kokeilla ihan uutta juttua nimeltään munakasrulla. No siinä sitten kiireessä rupesin munamaitoo tekemään, siihen jauhot ja kaikki. Laitoin pohjan uuniin ja väsäsin sillä aikaa rullaan tulevan täytteen. Täytteen teko itsessään oli helpponakki ja noi muutkin osat. Oli sellanen jes onnistuin -fiilis, kunnes otin pohjan pois uunista. Päällepäin se näytti oikein hyvältä, mutta pohja olikin ihan jotain muuta. Se oli kärvähtänyt mustaksi ja liian rapea rullaamiseen. Itkuhan siinä tuli, kun oli nälkä ja emmentaali menossa. Äitilleni sitten viestiä laitoin, että mikä lie vikaan menny. Ketutti ihan saamarin paljon. Äiti sitten keksi, että tehkää täytteestä muuta ruokaa. Esimerkiksi täytetty patonki tai sitten tää täytetty ranskalainenleipä. En eilen jaksanu lähtee kauppaan erikseen leivän ostoon, joten tein sitä tänään. 

Pakko kertoo tähän väliin, että aina kun kokeilen jotain uutta, niin mun äiti on facebookissa samaan aikaan. Laitan viestiä sille ja kuvia joka vaiheesta ja tavallaan kokkaan hänen avullaan, hahah!


Ihan lyhytkäisyydessään toi on tosi helppo tehdä, mikä nyt onkin sanomatta selvää.
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Leikkaa leipä kahtia pituussuunnassa niin, että siihen tulee kansi. 
  • Koverra leivän "pohjapala" esim. lusikalla niin syväksi kuin haluat. (Riku keksi ton lusikka jutun, itellä ei ois tullu mieleenkään)
  • Täytä koverrettu leipä haluamallasi täytteellä. (Itse laitoin ennen täytettä juustoraastetta ja päälle ennen kantta)
  • Laita kansi takaisin ja pistä hetkeksi uuniin 15-20 min. (En katellu kelloo, mutta kun juusto oli sulaa niin otin pois)
Täyte minkä eilen tein:
400g jauhelihaa, kinkkusuikaleita, pizzajuustoa, aurajuustoa, 2kpl sipulia, viola Paprika chili tuorejuustoa ja n. 1dl chili tomaattipyrettä. Tais olla muutakin, mutta en muista muita.
  • Paista jauheliha rasvassa hienonnetun sipulin kera. Lisää tomattipyre ja muut mausteet. Sen jälkeen lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. 
  • Kun tuorejuusto on sulautunut hyvin joukkoon, muistaakseni lisäsin kinkkusuikaleet ja juustot mukaan. Tänään sitten pannulla vielä jatkoin sitä ja laitoin mustapippuri ruokakermaa sekaan. 


Oli älyttömän hyvää ja teen kyllä tota uudelleenkin! Täytteen kanssa on mielikuvitus vaan rajana. Meillä jäi yli viikonlopusta noita raasteita ja kinkkusuikaleita, niin ne tuli nyt hyvää hyötykäyttöön. Vielä mä joskus sen munakasrullankin teen! En tiedä kiinnostaako tämmöset reseptipostaukset ketään, mutta voinpahan tulla itse vilkasemaan jos en muista ohjetta.
Kertokaa ihmeessä mielipiteitä, mitä tykkäätte tämmösestä postauksesta! :)

2 kommenttia:

  1. Nää on kans ihan kivoja :) voisit vaikka kertoo millaista ruokaa teet Emmille ja vaikka ohjeita kertoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana idea, mutta oon senverran laiska etten oo jaksanut tehdä Emmille itse ruokaa. Perunan ja porkkanaa keitän lihasoseen lisäksi ja siinä se :D

      Poista

Kommentoithan asiallisesti! :)